DAMIZLIK

ALPHİNDİ 2008 yılında Türkiye’deki tek hindi damızlık işletmesini kurmuştur. Günümüzde 3 yarka, 3 yumurta olmak üzere toplamda 6 işletme ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Ülkemizin tek tam hindi entegre üretim tesisi olarak bu sektörde öncü firma olmuştur.
Damızlık üretim süreci, yarka ve yumurta dönemi olarak ikiye ayrılır. Damızlık civcivler, yurt dışındaki damızlıkçı firmalardan ithal edilerek, firmamızın Kaynarca, Sakarya ve Susurlukta bulunan yarka kümeslerine yerleştirilir.

Yarka (büyüme) dönemi damızlık civcivlerin, kapalı ve ışık kontrolü sağlanmış dark out kümeslerde 0 ıncı gün ile 29. hafta sonuna kadar yumurtlamaya hazırlandığı dönemdir. Bu dönemde kapalı veya ışık kontrolü sağlanmış dark-out kümesler kullanılır. Yarkaların homojen bir canlı ağırlığa ulaşması için gerekli kontroller yapılır ve yumurta dönemine en iyi şekilde hazırlanır.

Yumurta (üretim) dönemi damızlıkların 29. Haftada yumurta kümeslerine taşınmasından sonra gün ışığı verilmeye başlanır.29. haftadan 31.haftaya kadar olan süreçte sürü yumurtalamaya hazırlanır.Yumurta dönemine gelen damızlıklar Sırapınar, Ömerli ve Hüseyinli bölgesindeki kümeslerimize transfer edilir. Bu dönemde amaç, üretilen kuluçkalık yumurtalardan en iyi kuluçka çıkım randımanını elde ederek, sağlıklı ve kaliteli broiler civcivleri üretmektir. 31.hafta ile 57.haftalar arasındaki döneme yumurtlama dönemi denilmektedir. Üretilen kuluçkalık yumurtaların çiftliklerde depolandığı yerlerdeki sıcaklık ve rutubet miktarı çok önemlidir. Yumurta depolarında istenen bu şartların kontrolü için saha asistanlarımız, Damızlık üretim müdürümüz en iyi koşulları sağlamak icin dünya standardlarına göre üretim yapmayı ilke edinmiş olup, bununla ilgili olarak teknolojik gelişmeleri sürekli takip etmekte ve insan sağlığını daima ön planda tutmaktadır.

Damızlıklar Alphindi Yem Fabrikası`ndan sevk edilen yemlerle beslenirler. Sağlık kontrolleri damızlık sürülerde başlar ve son ürün elde edilinceye kadar devam eder. Damızlık sürülerin sağlık taramaları veterinerler tarafından düzenli aralıklarla yapılır. Çevresel bulaşmaların engellenmesi için alınan biyogüvenlik önlemleri ve düzenli sağlık kontrolleri hem damızlıkların hem de elde edilen civcivlerin saha koşullarında hastalıklara karşı korunmasını sağlar.