CANLI ÜRETİM

Alphindi kuluçka tesisimizden kümeslere teslim edilen civcivler için daha ilk günden itibaren sıcaklık, havalandırma, yeterli yem ve su gibi uygun şartların oluşturulması hayati önem taşır. Alphindi için broiler yetiştiriciliği yapan üreticilerin tamamı sözleşmeli olup, kümesler lokasyon olarak Trakyadan başlayıp, İstanbul, İzmit, Sakarya, Bolu, Balıkesir, Bursa bölgelerine kadar uzanır. Üreticilerimiz bakım işi karşılığında, teslim ettikleri “canlı hindi kilogramı“ üzerinden ücret alırlar. Yani alacakları ücret, teslim ettikleri hindilerin performanslarına göre değişir. Uzman veterinerlerimiz, ziraat mühendislerimiz ve Gıda tarım hayvancılık Bakanlığı yetkililerin süreklidenetimi altında yetiştirilmektedir. Hindilerimiz yedikleri yemler de yaşına göre değişiklik gösterir. Yemde bulunan enerji, protein gibi değerler, hindinin yaşına göre daha yüksek performas için ayarlanır. Piliçler her hafta tartılmak suretiyle performasları kontrol edilir, eğer ağırlık artışlarında bir gerilik varsa nedeni araştırılır ve gerekli müdahaleler yapılır. Böyle bir durumda “Alphindi teşhis laboratuvarı“, yetiştirici birimlerine destek verir. Kesim içn boşalan kümesler bir sonraki devreye hazırlık amacıyla hijyen prosedürlerine uygun olarak temizlenir, yıkanır ve dezenfekte edilip yeni civcivler için uygun koşullar sağlanmış olur.