Portakal Soslu Hindi Bonfile

Tarifler >> Ana Yemekler

Portakal soslu hindi bonfile malzemeleri
  •    3 yemek kaşığı mısır unu
  •    4 parça hindi bonfile
  •    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  •    3 portakalın suyu
  •    Tuz
  •    Karabiber
  •    2 portakal
  •    1 tatlı kaşığı bal
  •    1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Portakal soslu hindi bonfile hazırlanışı Portakal soslu hindi bonfile:  Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet’tin hindi tarifleri listesinden iyi bir seçim. Mısır ununu düz bir tabağa alıp bonfilelerin her iki tarafını bulayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırıp bonfileleri 3-4 dakika pişirin. Bir tabağa alarak bekletin. Aynı tavaya portakal suyu ve balı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kalan mısır ununu 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bonfileleri sosa ekleyin. Portakalları dilimlere ayırarak sosa ilave edin ve 3 dakika pişirin. Bonfileleri servis tabağına alarak haşlanmış sebzelerle sıcak servis yapın. Portakal soslu hindi bonfile artık hazır, afiyet olsun.