Yenibaharlı ve Limonlu Hindi Kebap
Yenibaharlı ve limonlu hindi kebap malzemeleri
Yenibaharlı ve limonlu hindi kebap: Hindi etlerini kıyma haline getirin. Derin bir kaseye hindi kıyma, rendelediğiniz soğan ve sarımsak, minik doğradığınız kırmızı ve sivri biberleri, ince doğradığınız maydanoz, limon kabuğu, limon suyu, yenibahar, galeta unu, tuz ve kalan baharatları ekleyip iyice yoğurun. Kebap şişlerine geçirip yağsız tava veya ızgarada pişirin. Sıcak servis yapın. Yenibaharlı ve limonlu hindi kebap artık hazır, afiyet olsun.
- 500 gr hindi but
- 300 gr hindi göğüs
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 salçalık kırmızıbiber
- 1 sivri biber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 5~6 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yenibaharlı ve limonlu hindi kebap: Hindi etlerini kıyma haline getirin. Derin bir kaseye hindi kıyma, rendelediğiniz soğan ve sarımsak, minik doğradığınız kırmızı ve sivri biberleri, ince doğradığınız maydanoz, limon kabuğu, limon suyu, yenibahar, galeta unu, tuz ve kalan baharatları ekleyip iyice yoğurun. Kebap şişlerine geçirip yağsız tava veya ızgarada pişirin. Sıcak servis yapın. Yenibaharlı ve limonlu hindi kebap artık hazır, afiyet olsun.