Frenk Üzümü ve Yaban Mersini Soslu Hindi Malzemeleri

Tarifler >> Ana Yemekler

  Frenk üzümü ve yaban mersini soslu hindi malzemeleri
  • 2  parça hindi göğüs eti
  • 60 gr tereyağı
  • 160 gr yabanmersini
  • 1 karanfil
  • 160 gr frenk üzümü
  • 2 adaçayı yaprağı
  • Yarim su bardağı frenk üzümü suyu
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Karabiber
Frenk üzümü ve yaban mersini soslu hindi hazırlanışı Frenk üzümü ve yaban mersini soslu hindi: Hindi etlerini yapışmaz tavaya alın. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirip önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber serpiştirin ve etleri tavadan alıp bir kenarda bekletin. Etlerin piştiği tavaya frenk üzümü suyu, karanfil, adaçayı yaprağı, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Suda çözdürdüğünüz nişastayı ekleyin ve kıvamı hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Meyveleri lave edin ve 30 saniye sonra ocaktan alın. Etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın. Frenk üzümü ve yaban mersini soslu hindi artık hazır, afiyet olsun.