Izgara Hindi Göğüs Etli Salata

Tarifler >> Salatalar

Izgara hindi göğüs etli salata malzemeleri
  • Yarım kg fileto hindi göğüs
  • Göbek marul
  • Yarım demet roka
  • 100 gr eski kaşar peyniri veya 50 gr parmesan peyniri
  • 2~3 dilim çavdar ekmeği
  • Marine sos için
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 dal taze biberiye
Salata sosu için
  •    1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  •    2/3 çay bardağı zeytinyağı
  •    1 çay kaşığı worcestershire sosu
  •    1~2 yemek kaşığı limon suyu
  •    3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  •    2 yemek kaşığı mayonez
  •    Tuz
  •    Karabiber
 Izgara hindi göğüs etli salata hazırlanışı Izgara hindi göğüs etli salata:  Hindi etlerini dilimleyin. Marine sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Hindi etlerinin her tarafını sosa bulayın. 3-4 saat marine sosunda bekletin. Izgarayı ısıtın. Hazırladığınız etlerin üzerindeki fazla sosu elinizle aldıktan sonra ızgarada her iki tarafını pişirin. Salata kasesine (marulun ortasındaki) taze göbek marul yapraklarını alın. Üzerine taze roka yapraklarını ekleyin. Eski kaşar peyniri veya parmesan peynirini rendeleyip salatanın üzerine serpin. Çavdar ekmeklerini küp şeklinde doğrayıp fırında kızartın ve salatanın üzerine ilave edin. Hindi etlerini de salatanın üzerine ekledikten sonra sos için gerekli malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Izgara hindi göğüs etli salata artık hazır, afiyet olsun.